Raziskovanje #1

Poglejte prvo na topicu niche ideje #1 http://www.internetmojster.com/showthread.php?t=379

Tam smo dobili stvari, ki jih ljudje dejansko kupujejo. Tukaj pa vam bom pokazal kako raziščemo klučno besedo z dvema orodjema : Google AdWords Keyword tool in Wordtracker !

Recimo da smo si izbrali ključno besedo wine refrigerator ki ni tako konkurenčna saj ima samo par M zadetkov v iskalnikih če iščemo wine refrigerator, če pa iščejo ljudje frazo "wine refrigerator" pa jih je samo 200-300 tisoč :D !

Pa pojdimo na https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal vpišemo ključno besedo, kot je prikazano na spodnji sliki !

Kliknemo na GET MORE KEYWORDS in dobimo cene klikov kot kaže spodnja slika !

Kot vidimo so cene klikov kar dobre in zato gremo raziskovat naprej.....

Pojdimo sedaj na spletno stran wordtracker http://www.seoprotoolz.com/wordtracker.php in se prijavimo. Za testiranje lahko prijavite trial račun, ki vam omogoča delo z wordtrackerjem 2 uri !

Od tu naprej je vse jasno upam. Počakamo da dobimo email za dostopom do orodja in wordtracker vpišemo wine refrigerator in dobimo naslednje !

Hohoho kot vidimo je to kar iskana ključna beseda z predvidenimi 400-600 iskanji na dan in v tako nekonkurenčnem niche se lahko z kvalitetnim delom hitro povzpnemo do vrha.

Komentarji prosim..

19 odgovorov

Za iskanje pogosto iskanih ključnih besed je zelo uporabno tudi http://www.nichebot.com/ . Ni potrebna prijava, izveš pa tudi kako močna je konkurenca in podobno.

Ja nichebot je v redu orodje ampak še zdaleč ne tako natančen kot wordtracker, ki tudi ni popolnoma točen !

Hvala za tole, super!

hej ni problema ;) .... še več prihaja !

www.digitalpoint.com/tools/suggestion pa uporabite za pridobivanj o frekvenci iskanja za neko besedo, besedno zvezo ali frazo. Zadeva je tudi dober suggest tool za nove niche.

Mogoče je zanimiva tudi tale novost iz googla: http://www.google.com/trends

imojster: sam ti si na google keywordu toolu mal narobe to iskau. Nemoreš kar vpisati $50, moreš iskati mejo, kjer ti vrže ven 4-6 mesto in potem glede na to sklepati na max bid na googlu. ;)

Zakaj 4-6 mesto? to nima nobenega smisla !

Ker konkretne cene nebo izpisal. Zato moreš iskati mejo, kjer ti napiše za neko frazo med 4-6, potem pa malo povečaš in da ti vrže 1-3 in glede na to ceno lahko sklepaš in ne da kar vpišeš neko vrednost tja noter in vidiš. Moreš se pa tudi zavedati, da je to max. CPC in če ti vpišeš 50, boš meu lahka CPC včasih 5, lahko pa tudi 40, če bi bila dovolj velika konkurenca. Ampak tako veliko nikoli nebo, ampak sam da vidiš na primeru.

Seveda to so cene za oglašvalce ki se oglašujejo in bidajo za ključne besede. Zakaj bi iskal 4-6 mesto, če pa se ti na strani prikazujejo tudi 1-3 ? Al je tu še nekaj kar jaz ne vidim. Za moje ključne besede dobim ravno pol toliko za klik kot mi vrže ven adwords tool če vpišem max cpc 50$ !