sNews skripta za urejanje spletnih strani

To je ena najboljših skript za urejanje nezahtevnih in vsebinsko bogatih spletnih strani.

sNews

sNews je skripta v samo eni php datoteki in združljiva z katerokoli xhtml/css spletno predlogo. Trenutno v verziji 1.4 vendar pride kmalu tudi 1.5, ki je zelo izboljšana .... jo že testiramo :D

Je open source skripta in koda je zelo dobro napisana in da jo namestite na strežniku in začnete uporabljati je potrebno manj kot 5 minut za srednje izkušenega uporabnika.

Če rabite pomoč ... no tukaj smo !

10 odgovorov

Jou! Sem že gledal to skripto in je res cool, ker delam stran, ki bo vsebovala članke in zadnje teme s foruma phpBB. Rabim jo za objavljanje člankov. Edino dve stvari me motijo:

  1. pomankanje wysiwyg editorja... se sicer da rešit s temlem modom: http://www.solucija.com/forum/viewtopic.php?id=380
    A je ta mod vključen v 1.5?

  2. Ali je možno na prvi strani videt vse članke (članke iz vseh kategorij), potem pa ko klikneš na ostale kategorije, pa se ti prikazujejo članki za izbrano kategorijo?

BTW... da ne postavljam starni zdej za verzijo 1.4, bi prosil, če lahko dobim testno 1.5 verzijo na mail, da stestiram in povem še kako svoje mnenje!

Hvala!!!

1.5 ima simple wysiwyg
Nova verzija pride v parih dneh ( mogoče celo jutri ;) )..... je že zadnja beta pred objavo ;)
Beta je trenutno down in ne morem preverit glede člankov na prvi strani na žalost ....

A je že kdo poskusil vključit to skripto v phpBB forum?

Hmm zakaj bi rabil vključit to v phpbb forum ? Ne razumem točno kako bi vključil ?

Torej, ideja je, da bi imel povezani skripti za objavo novic in forum. Glede na izkušnje je vedno slabo, če phpBB forum vključuješ v neke portale, ker potem ni več tako simple nadgrajevat foruma. Zanimalo me je samo, če je kdo uspel prikazovati novice na osnovni strani foruma.

Verjetno je lažje v css template vstaviti javascript in povleči zadnje teme na forumu s kakšnim modom za phpBB (topics anywhere).

Lahko vstaviš rss feed od novic ( iz snews skripte ) na forum. Je to to kar si imel v mislih ?

Ja, tudi to je možno, da bom naredil...

Ali sta v novi verziji 1.5 vključena ta dva modula?

[MOD] page 1 2 3 4 5 ... articles from category (sNews 1.4) http://www.solucija.com/forum/viewtopic.php?id=213

[MOD] Quick and dirty Breadcrumb title display. (sNews 1.4)
http://www.solucija.com/forum/viewtopic.php?id=779

Ali že mogoče veš kdaj bo relisana?

Sem ful navdušen nad hitrim delovanjem te skripte in preprostostjo. Trenutno sem naredil testno verzijo strani. Po templatu za wordpress sem naredil preprost tri-stolpični html template s css podporo. V levem stopcu, ki je največji, se prikazujejo članki. V srednjem, ki je najmanjši, se prikazuje navigacija po kategorijah člankov in nekatere ostale stvari ter zadnje teme s foruma. V desnem pa je povzetek kategorij foruma. Uporabniki se bodo registrirali samo na forum. Ko pride nova verzija sNews ven, bom poskušal vključiti logiranje na forum iz osnovne strani, prikazovanje uporabnikovega avatarja, zadnjega obiska, novih tem od zadnjega obiska itd...

jep page mod in breadcrumb sta podprta v novi verziji ;) ... imaš tudi možnost izdelave posebne strani brez uporave kategorije in člankov ... velik napredek je od v1.4 ..... argghhh komaj čakam da nadgradim historyexplorer.net ker članki o posameznih dogodkih iz timelines so narejeni že 2 meseca Pripravljenih imam preko 1000 tako da bo dela veliko hehe

Prilagam link do mojega slovenskega prevoda za verzijo 1.6, če koga slučajno zanima:
Slovenski prevod (sNews 1.6)