obrazložitve

Prosim če bi lahko stvari malo bolj pojasnili za začetnike. Mogoče kakšen vodič od začetka do konca. Če jaz prav razumem, correct me if i am wrong, je niche to da ti najdeš dobro donosno nišo in na svoji spletni strani oglašuješ produkte od drugih prodajalcev v tej niši. Od vsakega potencialnega kupca ki pride na njihovo stran pa dobiš določeno plačilo oz. procente od kupnine kupca ki je prišel preko tvoje spletne strani.

Se pravi da začnem služiti rabim: dobro nišo, spletno stran, domeno in veliko dela da naredim mojo stran obiskano.

Kje pa vidim koliko so plačani clicki na potencialne oglase na moji spletni strani? Na AdWords https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal sem našel nekaj obetavnih niž do 20$ CPC in z veliko kliki na http://www.seoprotoolz.com/wordtracker.php. Kaj naredim potem? Naredim svojo spletno stran za to nišo in se prijavim na adsense ter dodam oglase iz te niše? Kje lahko vidim koliko bodo plačevali meni za določen oglas?

Najlepša hvala za odgovore

7 odgovorov

Si kar sam opisal nekako prav, koliko točno boš dobil za klik na oglas pa je nemogoče napovedati. Tisti adwords tool je tako približno. Da ti nekakšen okvir koliko plačujejo oglaševalci za oglas.

En tutorial ravnokar sestavljam in upam da bo končan čimprej. Malo se je zavleklo zaradi snews 1.5 in drugih zadev.

Se pravi da če na tvojem primeru povzamem: recimo da začnem na svoji spletni strani oglaševati "wine refrigerators". Kot si označil ima "danby wine collers" dobra plačila. Kje potem lahko najdem in dodam njegov oglas na mojo spletno stran? Ali si to izbereš na AdSense? Imaš podoben iskalnik kot na AdWords?

AdSense ti bo sam glede na tvojo vsebino serviral relevanten oglas.

Pazi: ni vse na CPC, moraš gledati tudi druge parametre pri izbiri niše.

In adsense dela to zelo dobro. Ni se treba bat. Če boš naredil članek o danby wine collers ti bo prikazalo reklame od danby wine collers ;) ....

Predvsem glej kolikokrat iščejo te in podobne stvari na iskalnikih ! ... če je iskanj 10 se ti pač ne izplača .... Če pa jih je 100+ pa se že lotiš izdelave vsebine. Na koncu koncev če bo vsebina unikatna boš dobival zadetke za besede in fraze ki si jih nikoli ne bi zamišljal :D .....

Samo pogumno ....

Na koncu koncev če bo vsebina unikatna boš dobival zadetke za besede in fraze ki si jih nikoli ne bi zamišljal :D

To je res, moreš imeti tudi dosti sreče pri tem. :P

No še to, da te nebo zavedlo. Če boš tam videl max. bid 3 ali pa 4, ne si misliti, da boš meu tako visoke klike, morda boš dobil kakšnega tako visokega. Drugače boš pa v povprečju cpc težko presegel rečmo polovico obljubljene. Vse je tukaj zelo relativno, ampak če mene vprašaš, da maš tam max. bid nekje 3, 4 boš meu povprečje lahko pod ena brez presenečenja. Ker tukaj zopet nastopa ogromno parametrov, vse od oglaševalcev, zavajevalski strani, konvertiranja obiskovalcev itd...

Pogledu sm še koliko klikov je na www.digitalpoint.com/tools/suggestion in ima Wordtracker: 2749 klikov na dan in Overture: 3648 na dan. Word trackerju KEI Analysis: 4.021, count: 1181, 24Hrs:137, competing: 346903. So to dobri kazalci? Al more bit kaj več al manj da se sploh splača začet?

To je malo veliko iskanj na dan, more biti kar huda konkurenca. Tistega analyzerja js ne uporabljam, ker znam glede na nekatere parametre sam določit ustreznost niše. Poglej pod google suggest kuk ma konkurence (nevem če je to ista competingu ki si ga vpisal tam).

Sicer pa takole: še tako napačna niša se lahko kasneje izkaže za ustrezno in seveda tudi obratno. :P