Seznam izbrisanih .si domen

Če vas zanimajo "rabljene" domene:
Arnes objavlja domene izbrisane v zadnjih štirih dneh:

http://www.register.si/informacije-o-domenah/seznam-izbrisanih-domen.html

Na Noble Samurai blogu je par zanimivih postov na temo Buying Domain Names, Aged Domains, Backordering and New Domains. Vredno ogleda.

http://www.noblesamurai.com/blog/

45 odgovorov

ja pa kr kul, mogoc pa po kdaj kej pametnega :)

1

Zakaj nikjer več ni vpogleda v izbrisane .si domene?

11

Po novem je tako - da se je ARNES tako izognil raznim "mahinacijam" ... no vsaj zmanjšal naj bi jih. Pogosto se je pojavil, da je kdo pozabil podaljašt domeno, jo je kdo drug in potem zahteval plačilo. Sedaj ko bo samo vsak registrar za svoje vedel, bo tega manj... bose vidl kok manj bo na to temo malih oglasov :)

To ni moje mnenje, tako so pojasnil.

21

Drži. Pa še uradno sporočilo Arnesa: "Od 1.1.2013 ne bomo več objavljali spiska domen v karanteni, kakor tudi ne spiska izbrisanih domen (na straneh registra) in zadnjih registriranih domen (na imej.si)."

1

Pa tako luštno je bilo brat kaj vse je folk registriral:)

21

Po eni strani je to čisto fer saj je folk pobiral "zanimive" domene masovno in jih potem ponujal za blazne zneske. Potem pa so tisti ki bi na domeni dejansko nekaj naredili morali zakupit nekaj manj primernega, tisoče domen pa še vedno "idla" in ni na njih praktično nič, nekdo pa čaka in sanja o milijonih :)

85

Cel svet ima javno objavljene odpadle domene, ampak kot povsod se v Sloveniji dela nekaj kontra :D

Jaz mislim da s seznamom ni bilo nič slabega. Velikokrat si lahko dobil kako dobro domeno.
Tisti ki pa pozabijo podaljšat pa zame nimajo izgovora.Vedno dobiš cel kup opozoril da je domeno potrebno podaljšati, in če ti domena res nekaj pomeni jo podaljšaš ali pa zakupiš za 5 let.

103

dostop42, kateri register še javno objavlja potečene domene?

11

@dostop42: Ko si enkrat v poslu, tudi najboljši pozabijo email zamenjat, naslov karkoli ... primerov in situacij je veliko... niso vse opravičljive, a smo ljudje :/

11

Ops .

12