Prenovljena trgovina - predlogi in pripombe

Zima se bliža, tako da imajo mestne dereze novo podobo: www.mestne-dereze.com

Stran ima še par pomanjkljivosti:
-manjka favicon
-zavihki niso 'izbrani' glede na prikazano podstran (wordpress, kaka simple rešitev?)
-ob mouse-over na zavihku 'Ponudba' bi se lahko prikazale povezave do podstrani artiklov
-na naročilnici se ob izbiri količine ne obkljuka izdelek

Zadaj pride sedaj nov CRM, ki bo pohitril proces pakiranja - printanje naslovnikov na nalepke, printanje položnic, izdaja računa. Ročno vse to delati za posamezno naročilo je precej time consuming.

Na naročilnici potem pride tudi polje za vnos promo kode, ki bo obenem tudi AFF ID, za lažje sledenje od kod prihajajo naročila.

Dodalo se bo tudi POPUP obvestilo po X minutah s promo kodo za določen popust/brezplačno dostavo.

Kako se vam dopade stran? Bi kaj spremenili?

PS: Na dnu imate tudi povezavo do partnerskega programa, ki je spet aktiven, letos je provizija 25% od vsote naročila brez DDV in poštnine. POZOR: bannerji so novi in s tem tudi kode. Izplačilo na podjetje ali študentsko napotnico. Vsi neizplačani lanski zaslužki so še vedno v sistemu.

4 odgovori

  • Prodajna stran ima premalo teksta. Dodaj še kak primer uporabe, še kakšno mnenje stranke itd.

  • Med samim tekstom je premalo CTA elementov. Od tistega diva s popustom do konca strani ni niti enega linka ali gumba za naročilo.

  • Pri izkušnjah kupcev je isto. Pod vsak testimonial dodaj link za naročilo z močnim CTA.

  • Poleg tega se mi zdijo izkušnje kupcev suhoparne in precej težko čitljive. Testimonial oblikuj tako, da namesto imena v naslovu na veliko napišeš en odsek ali povzetek. Namesto "olga" napišeš za naslov "NAKUP LETA!!" - v tem smislu pač.

  • Nasploh je na strani premalo prodaje. Recimo naslov na prvi strani "Predstavitev mestnih derez za čevlje" je eden ob bolj branih elementov, uporabniku pa ne pove čisto nič. Namesto tega napiši nekaj kar bo pritegnilo pozornost.

  • Naročilnica se mi zdi precej komplicirana. Poskusi jo malo stisniti. Jaz bi na prvo mesto postavil vnos osebnih podatkov šele potem izbiro modela in velikost. Če pridem na naročilnico mi ni čisto jasno kaj hočeš od mene. Jaz bi rad kupil te dereze ti pa mi prodajaš nek wintertrax, yaktrax... Če že mora biti toliko modelov napiši
    "WinterTrax, črne, 12,8€ pa spodaj Primerne za staremame in mulce do 12. Osnovni izbor za vse ki se ne želite drsati..." in tako naprej. Skratka, predpostavljaš, da kupev ve kaj pomeni določen model, ampak v večini primerov to ni res, tudi če prej prebere celo stran (kar je itak redkost).

  • Ko kupec odda naročilo ga vrže na prazno stran. Tukaj imaš idealno priložnost, da mu prodaš še kaj zraven. Cross sell in upsell sta močni orodji, ponudi vsem, ki kupijo dereze še en par po akcijski ceni recimo.

14

sasok, hvala za poglobljeno analizo, I really appreciate that!
Z napisanim se popolnoma strinjam, vsebina res ni preveč prodajno usmerjena. Pozna kdo kakšnega preverjeno dobrega pisca prodajnih vsebin?

Glede naročilnice se tudi strinjam, da bi lahko bila boljše postavljena. Trenutno je narejena tako, da kupec pride nanjo skozi opis izdelka. Se pa strinjam, da bi moral biti tudi na naročilnici opis izdelka.

Pri oddaji naročila manjka še potrditvena stran, kjer imam namen cross-sellat še gamaše za čevlje in čelno svetilko.

Res hvala za predloge, me že delo čaka ;)

Bravo Sasok, nasveti iz takšnega odgovora lahko pomenijo tudi do nekaj 100% večjo prodajo.

super.. prejšnje leto se je kar dobro prodajalo tole preko affja, tako da upam da bo tudi letos za pivo ali dve se nabralo =)