Veselo SPAM-anje vam želim.

Ker smo v temi o pridobivanju mailov načeli temo o SPAMu, vam posredujem poročilo Tržnega inšpektorata (klik).

Pomemben del poročila je nedvomno:

"Tržni inšpektor je na podlagi vpogleda v podatkovno bazo v času inšpekcijskega pregleda opravljenega dne 19.5.2008 ter pregleda izpisa CRM aplikacije ugotovil, da je vaš elektronski naslov ****** pridobljen preko telefonskega klica na telefonsko številko 031****** z dne 10.10.2006 ob 12:38."

Dejstvo je, da je bil klic opravljen pred skoraj letom in pol. Kdo bi se spomnil ali je to res ali ne? A odgovor bi bil "se ne spomnim", lahko da je bilo res. Lahko, da so le kupili bazo od nekoga drugega?
Bl4ckB1rD, ko boš izdeloval software za podjetja naj ti dam namig. Moja telefonska številka, ki ne obstaja več, je navedena v bazi Ajpes-a in sicer na naslovu: http://www.ajpes.si/prs/
Žal je za iskanje potrebna registracija, kako je s crawlerji v tem primeru ne vem.
Te informacije Ajpes tudi prodaja, edini, ki sem zasledil, da uporablja mojo neveljavno telefonsko številko je Najdi.si zemljevid, ki izpiše telefonske številke le na zemljevidu, ko klikneš na točko za več informacij: http://zemljevid.najdi.si/search_maps.jsp?q=si.mobil&tab=maps

Kje so bili zajeti e-maili? Kdaj in kje je bil zajet moj e-mail ne vem. Vsekakor se niti v Ajpes bazi niti v PIRSu ne nahajata telefonska in e-mail skupaj.

PS: SPAManja s sporočili, ki nimajo veze z naravo dela določenega podjetja nikakor ne podpiram. V to šteje tudi spamanje o novih spletnih straneh. Kot lahko vidite inšpektoratu rad priskočim na pomoč.
PS: Bl4ckB1rD, Miha J., Podarimo.si tukaj ;)

14 odgovorov

i don't get it :D but i'm just a dumb love machine :D lol

kaj si hoto s tem povedat? a spamanja so te obtožli al kaj :S

spam je prepovedan!
nenaročeno oglaševanje po elektronski pošti - http://www.arnes.si/spam/

ce si ti dal nekomu svoje podatke, potem je to nekaj drugega.. ker si se lahko zavedal tega.. v nasprotnem primeru pa priporocam branje zakonov - http://www.arnes.si/spam/zakonodaja.html

O, zdravo Miha ! :) Zame verjetno veš kdo sem, itak me vsi poznajo pod tem nickom načeloma. :)

@had Ja, sej Pirsu so ga firme dale, ta pa jih objavlja javno. Nevem, malce bolj bi si moral prebrati, kako je z pošiljanjem emailov na firme ki so objavljene v Pirsu, da bi vedel kaj več povedati o tem na žalost. Bom se pozanimal.

Eh, kaj ti pa bojo. Tečnobam se pač opravičiš in jih vržeš ven iz email liste pa je. Po mojih izkušnjah se na 100 poslanih emailo-ov "sumljivega izvora" vedno najde nekdo, ki mu ne bo prav in to je to.

Mogoče še tole branje. Website mail obvestilnik - prekršek lastnika strani (klik)!

"... pri čemer podatki, ki omogočajo neposreden dostop do dejavnosti podjetja, organizacije ali osebe (predvsem ime domene in elektronski naslov) in sporočila v zvezi z blagom, storitvami in podobo podjetja, organizacije ali osebe, ki se zagotavljajo neodvisno in brez finančnega nadomestila, sami po sebi še niso komercialno sporočilo (SPAM)"

"Subject: Obvestilo
Body: Spoštovani, obveščamo vas, da je na trgu prisotno novo podjetje, ki se ukvarja z izdelavo spletnih strani - www.domena.si. Želimo vam lep dan"

Tovrstno obveščanje se ne smatra kot SPAM.

Ok to je pa že vse malo smešno... Isto sranje drugo pakovanje imho.

Bluzis. Nenarocen meil je spam in basta.

Preberite:
http://matej.owca.info/spam.html

To pa da ljudje ne tezijo, je pa stvar posameznika. Ampak ce boste posiljali vec kot en meil, dajte hudica link za odjavo, ki bo delal.

Na temule sajtu je zakonik iz leta 2002, se to ni nič spremenilo v zadnjih 6 letih ?

Tudi ce se je, je trend kvecemu v bolj strogi zakonodaji. Je v zadnjih parih letih bilo kar nekaj obsodb spamerjev, ki lahko sluzijo za precedencni primer.

Nocem recti da ne tega pocet. Rad bi samo rekel, da pocnite to z glavo in da se zavedajte kaj delate.

Prvotno sporočilo je namenjeno Bl4ckB1rD-u, ki razvija program za zajemanje mailov. SPAM v naslovu je mišljeno ironično, ker ste v drugi temi označili vsakršno obveščanje preko e-maila za spam, čemur pa ni tako, kar lahko vidite v pripetih dokumentih. Za malo jasnosti okrog obveščanja preko mail-ov.