Mailchimp ali kaj podobnega

Pozdravljeni!

Malo sem prebrskal forum in nisem zasledil odgovora na moje "začetniško" vprašanje.
Imam bazo email naslovov od podjetja, večina so redne ali stare stranke, nekateri pa samo potencialne stranke (so poslali samo povpraševanje in niso storili nakupa). Do sedaj se podjetje ni ukvarjalo z email marketingom, jaz bi pa želel preko Mailchimpa vso to bazo starih,redni in potencialnih strank obveščati o dogodkih, akcijah itd...
Moje vprašanje je, če lahko kontakte od teh oseb uvozim v Mailchimp in jih dodam kot naročnike ali je to prepovedano (ker se niso sami prijavili na newsletter) in kakšne so vaše izkušnje pri tem?
Za vsak nasvet bom hvaležen.
Lp

4 odgovori

popravite me, če sem kaj narobe napisal:

zdajle to še lahko narediš tako, da jim v prvem mailu poveš, da si bil v preteklosti z njimi v kontaktu in bi želel ostati še naprej prek newslettra. Povej, kaj jim boš pošiljal in če bo zanje nerelevantno, se lahko anytime odjavijo. Če se strinjajo s prejemanjem opisanega, naj kliknejo link.

Ti spraviš log od poklikanih linkov ter iz tega narediš newsletter listo.

1

kar se predpisov v Slo. tiče ime aladin prav, a kot sem pred kratkim opazil, ima Mailchimp sam v splošnih pogojih zahtevan izrecni opt-in.

Ti lahko svojim kupem pošiljaš marketinška sporočila brez da delaš ta dodaten filter ki ti ga je predlagal aladin. Od potencialnih strank pa moraš imeti dovoljenje, da jim pošiljaš. Pošlji jim nekaj brezplačnega, kar lahko dobijo s tem, da ti dajo dovoljenje za pošiljanje marketinških sporočil.

Res pa je, da če je baza res stara, boš imel težavo z velikim številom bounce-jev in spam complaintov zaradi česar ti lahko Mailchimp zateži. Zato, če le gre, bounce najprej izloči s kakšnim sistemom z amass preverjanje mailov. Če nimaš dnarja za to uporabi https://mailmule.one/, v brezplačni verziji ti vsaj osnovne najbolj problematične maile odstrani.

To kar ima Mailchimp v svojih pravilih je njihovo varovanje zato, da ti lahko kadarkoli rečejo account smo ti suspendirali, ker si delal grde stvari.

Bazo kupcev sem prenesel iz metakocke, in še enega programa. Večinoma so to redne stranke nekaj je pa tudi potencialnih strank in ker je ta baza dokaj obširna (preko 1500mailov) bi rad to izkorisil za marketing. Razmišljal sem nekaj v tej smeri, da pošljem vsem tem prijazno pozdravno sporočilo o novostih, spodaj pa napišem da se lahko kadarkoli odjavijo od obveščanja. Se vam zdi to smiselno? Potem bi glede na statistiko (koliko mailov je bilo uspešnih, odprtih, itd...) naredil novo listo strank na newsletter. Na to novo listo bi pa še dodal stranke, ki so se preko spletne strani res prijavile na obveščanje in tako dobil neko "zdravo" listo strank. Bi bilo to ok?
Bom pa pred tem uporabil program, ki ga je Preseren priporočal, hvala ti :)
Hvala vsem za odziv in odgovore :)