Prenosna klima - kvaliteta hlajenja

Pozdravljeni

v kratkem imam namen kupiti prenosno klimo vendar ne vem za katero bi se odločil. Ali ima mogoče že kdo kakšne izkušnje (slabosti, prednosti). Nikjer nisem zasledil, da bi kdo omenjal koliko je zbirne posode za vodo ki se ustvari med delovanjem. Gledal sem nekaj takega vendar se nebi rad zafrknil. https://www.harveynorman.si/prenosna-klimatska-naprava-electrolux-chillflex-pro-exp34u338cw. Bi pa rad ohladil kar nekaj prostorov. Prosil bi za pomoč. Hvala in lep pozdrav, Jure

3 odgovori

2 2

Prenosna klima ima ta problem, da je potrebno urediti izpuh vročega zraka. Ker ga seveda nočeš v prostoru, daš cev skozi okmo. S tem gre vroč zrak ven, nastane pa seveda v prostoru podtlak in noter potem vleče zrak iz ozunja. Tako da v realnosti nisi naredil skoraj nič (razen povečal račun za elektriko).
Če le imaš možnost, investiraj v klimo z zunanjo enoto.

Nazadnje urejal kelvan (10. jul 2018 ob 08:32)

Hvala za dodatno pojasnilo. –

2 2

Prenosna klima je ok za en prostor. Ohladiš lahko na ledenico :) Lahko ti iz lastnih izkušenj povem, sem jo prestavljal v več prostorov in objektov, tudi avtodom. Če boš napeljal skozi okno, nikoli ne moreš dobro zapret prostora okoli cevi. Jaz sem se matral ponavadi s kakim kartonom in lepilom. Najbolje je odvod toplega zraka speljat skozi kak zračnik ali neuporabljen dimnik. Cev naj bo čim krajša, drugače imaš dejansko radiator zraven klime. Ohladilo ti bo odvisno od moči klime. Tale je dovolj močna za kar velik prostor ali več manjših odprtih. Vode boš imel kar po nekaj litrov vsak dan, praznenje posode ob večji vlagi tudi po 2x na dan.

Hvala za dodatno pojasnilo. Sedaj sem pa v dvomih kaj izbrati. Najbolje bi bilo da ne bi bilo potrebno odvajat vode in da bi vseeno dobro shladilo prostor. :) –

Pri vsaki klimi se nabira kondenzirana voda. Brez tega ne gre. Edina rešitev ti je potem klasika z zunanjo enoto. –

2 2

Meni jo je kupil "gazda" v eni od prejšnjih pisarn. Zadeva je bila za moje pojme neuporabna. Čuti se, da nekaj ohladi, ampak na račun precejšnjega hrupa. Na koncu sem jo res malo kdaj sploh prižgal, ker me je preveč motilo. Ne pozabiti, da to ni "beli šum" kot npr. ventilator, ampak zadeva ima dejansko not kompresor.