Mladoletnik dohodek

Pozdravljeni!
Zanima me kako je z dohodki za mladoletnika (dijaka)
Namreč imam veliko dohodkov z raznih strani npr
AdSense
Ebay
Poker
Stave
Fiverr
Ter še nekaj ostalih strani večinoma preko paypala.

Ker se mi je zdaj nabralo že veliko denarja na paypalu in tudi na skrillu me zanima ali lahko kot dijak izplačam na svoj osebni račun oziroma kje moram prijavit in ali moram povedati od kje mi denar?

35 odgovorov

Zamenjaj (http://www.internetmojster.com/trgovina/izmenjava-paypal-moneybookers-alertpay.html) ali pa si kupi kaj in plačaj s PayPal/Skrill.

12

Nameraval sem si kupiti računalniško opremo ampak problem je da mi potem ostane še nekaj tisočakov ki pa dvomim da bi uspel vse zamenjati na forumu.

3

Preprosto povedano kupiš nekaj kar potrebuješ :)

Problem je da Avta nemoreš kupiti z Paypalom :D
Kaj pa potem ko bom polnoleten a odprem SP ali lahko samo prijavim dohodek?

Denar se danes po spletu da na hitro porabit za uporabne zadeve :) oz. pretopit v gotovino :)

Vse se da danes :)
Tako da navali narode :)

6

šved:
Denar se danes po spletu da na hitro porabit za uporabne zadeve :) oz. pretopit v gotovino :)

Vse se da danes :)
Tako da navali narode :)

Odlično! Hvala za nasvet šved, bi lahko bil tako dober in sedaj kolegu obrazložil kako to storiti, ali boš ostal pri mahanju z mlahavim.

17

A menite da če bi uspel zamenjati vsaj tisočaka iz PP na Skrill da bi lahko potem dvignil preko skrill kartice na bankomatu?
In ali lahko to davčna uprava vidi?

Pri Skrillu si naredi Mastercard in z njim plačuj vsakodnevne zadeve (lahko tudi dviguješ na bankomatih)
Za paypal pa... če ne najdeš nikogar, ki bi menjal, kupuj kar lahko s PP in potem to poskušaj zdilat na bolhi (ali pa če kdo od prijateljev kaj potrebuje, mu kupi ti, on naj ti da pa keš)

Če boš imel slabo vest ali preganjavico, pa čimprej odpri sp in zadevo legaliziraj (obstaja tudi samoobdavčitev, za kar ne potrebuješ spja)

1

Že imam kartico od skrilla, ampak še nikoli nisem dvignil ali plačal z tole kartico pa me zanima če imam npr na Skrillu 100€ ali moram najprej kaj omogočiti ali prenseti ali samo direktno plačam in avtomatsko trga z Skrill računa. In ali lahko davčna vidi da dvigam denar na bankomatu z Skrill kartico?

Slabe vesti nebi imel ampak me je strah da bi me davčna po mestu lovila in da bi še kakšno kazen ali celo zapor fasal.
Kaj menite o temu da si denar naložim na poker račun in potem direktno iz pokra na bančni račun? Saj sem slišal da poker ni obdavčen.

vse je obdavčeno - če ne drugače, se pa konec leta pozna pri dohodnini :)

Glede dvigov/plačevanja s skrillovo kreditno naj te ne bo strah, prime povsod razen na gembling sajtih (in loteriji slovenije). Pa ni ti treba narest ničesar, da to aktiviraš.