Plačilo s kartico in davčno potrjevanje

Zanima me, sedaj ko so verjetno zadeve razčiščene, kako ste rešili davčno potrjevanje plačil za naročila, ki so izvedena preko zunanjega plačilnega procesorja (bankart, six-payment/saferpay...).
Pred dnevi sem v eni temi prebral odgovor, se mi zdi da od Preserna, da ima mimovrste rešeno tako, da ob oddaji naročila takoj pošlje davčno potrjen avansni račun po e-pošti.
Je to najbolj pravilen način, če prodajaš fizične izdelke, kjer se dobava oz. realizacija naročila potencialno lahko spremeni (nedobavljivost izdelka, zamenjava na željo stranke po x dneh...)?
Pogoj za tako rešitev je seveda podpora s strani računovodskega programa, da lahko preko APIja ustvariš avansni račun in pridobiš nazaj PDF.

4 odgovori

Mi imamo glede tega še vedno probleme. Uporabljamo računovodski program Pantheon, ki ga sicer imamo nastavljenega tako, da se avans avtomatsko kreira AMPAK, ne moreš ga pa avtomatsko sfiskalizirati. Razloženo mi je bilo tako, da zakon predvideva, da mora fiskalizacijo vršiti fizična oseba (na furs se pošlje tudi DŠ zaposlenega) in posledično Pantheon ne omogoča avtomatike v tem delu. Torej smo tukaj čist v p****.

Se tudi jaz priporočam za kakšen boljši predlog.

1

V primeru avtomatske fiskalizacije za DŠ vpišeš DŠ podjetja. Tako sem jaz zasledil v eni izmed FURSovih razlag. –

Davcna podjetja vsekakor, vendar se zraven posilja se davcna od osebe, ki fiskalizira. 100% –

Aja.. ti si mislil za primer avtomatske fiskalizacije... no to pa moram preveriti. –

Sicer aktualna stranka uporablja SAOP iCenter, pa vidim, da tudi nimajo te možnosti v APIju. Niti e-racuni.com, niti metakocka.

Je pa tu še eno vprašanje: večina procesorjev ponuja 2 flowa

  1. takojšne plačilo (predvsem za storitve in digitalne izdelke)
  2. avtorizacija + zajem (rezervacija sredstev / on hold, potem pa dejanski zajem, ko želiš odpremiti blago)

V prvem primeru, bi moral takoj fiskalizirati, v drugem pa verjetno šele po zajemu? Glede na to, da se zajem dela ročno, bi lahko takrat operater tudi pripel PDF iz SAOP. To je vsaj začasna rešitev, za majhen volumen naročil.

E-racuni.com imajo možnost izstavitve avansnega računa in nato download PDF-a. –

e-racuni, mislil sem na možnost fiskalizacije preko APIja. –

@SlimDeluxe, mi smo to tako rešili, da najprej kreiramo dobavnico, ki se pošlje na mail + lahko sprintaš za paket. Dobavnica pravilno odšteje zalogo, hkrati pa je dokument tudi davčno potrjen. Pri predračunu do odštetja zaloge ne pride in zato ni pravilen način, ko pošlješ paket kjer je plačilo po povzetju.

V primeru, da pride do ne-povzetja pa lahko dobavnico storniraš, brez, da bi imel veliko storniranih računov, ki pri državi sproži določen filter/akcijo in pridejo dotičnega trgovca pogledat.

V primeru, da gre plačilo po predračunu, pa ustvari predračun. Ko je plačano dobavnico in, ko je prevzeto, račun (npr. pri cunjah pride do menjave artikla - nepravilna velikost ali karkoli podobnega).

Ko je enkrat s strani kurirja potrjeno se pobere status in kreira račun iz te dobavnice. Kreiranje dobavnice je pol-avtomatsko, torej preko Woocommerce -> Order -> Kreiraj dobavnico. Enako velja za račun.

V pogoje poslovanja je potrebno dodati obvestilo glede poslovanje preko spleta (elektronska izmenjava dokumentov) + postopek kdaj bo dobil račun. Na tak načini so bili pravniki zadovoljni.

Pol-avtomatika dela preko quibi.net, za ostale programe ne vem.
Next step bi bil, da se iz GLS pobere status in vse naredi avtomatsko (račun, dobropis).

Nazadnje urejal Roky (6. mar ob 17:45)

1

Dobavnica je davčno potrjena?
Pa tak postopek ustreza potem vsem zakonom in pravilom? –

dobavnica se ne potrjuje. –

@Loud:

(1) Račun se lahko izda v papirnati ali elektronski obliki.
(2) Elektronski račun je za namene tega zakona račun, ki vsebuje predpisane podatke v skladu s tem zakonom in ki je bil izdan in prejet v kateri koli elektronski obliki.
(3) Prejemnik računa se mora strinjati z uporabo elektronskega računa.
(4) Pristnost izvora, celovitost vsebine in čitljivost računa v papirnati ali v elektronski obliki morajo biti zagotovljene od trenutka izdaje do konca obdobja hrambe računa. Vsak davčni zavezanec določi način zagotovitve pristnosti izvora, celovitosti vsebine in čitljivosti računa. Ta se lahko zagotavlja s postopki za nadzor poslovanja, ki ustvarijo zanesljivo revizijsko sled med računom in dobavo blaga ali opravljeno storitvijo. Pristnost izvora in celovitost vsebine elektronskega računa se lahko zagotavljata tudi z naprednim elektronskim podpisom ali z elektronsko izmenjavo podatkov (EDI).
(5) »Pristnost izvora« računa pomeni zagotovitev identitete dobavitelja ali izdajatelja računa.
(6) »Celovitost vsebine« računa pomeni, da vsebina računa, ki je zahtevana v skladu s tem zakonom, po izdaji računa ni bila spremenjena.
(7) Davčni zavezanec, ki istemu prejemniku pošlje ali dá na razpolago sveženj z več elektronskimi računi, lahko podatke, ki so skupni posameznim računom, navede samo enkrat, če so za vsak račun dostopne vse informacije.

Mimovrste - poglavje o računu iz Splošnih pogojev:

Izdaja računa
mimovrste=) po dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. V primeru osebnega prevzema na prevzemnem mestu prejme kupec natisnjen račun za nakupljene artikle ob njihovem prevzemu.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.


Na več načinov lahko rešimo situacijo z izdanimi računi in nesprejetimi pošiljkami.

  1. Predračun - če stranka plača po predračunu, ji v paket zapakiraš račun in zadeva rešena.

  2. Sprejem po odkupnini:

a. prevzem paketa (v paketu je lahko račun in s tem je zadeva rešena; ali pa ji po prejemu sporočila o prevzemu pošiljke s strani izvajalca poštnih storitev, pošlješ račun na mejl)

b. neprevzem paketa (po vračilu pošiljek prodajalcu, je potrebno narediti dobropis in vrniti blago v zalogo)

  1. Dobavnica in račun na mejl - način,ki ga uporablja Mimovrste je popolnoma pravilen. Dobavnica je dokazilo o dobavi oziroma izločitvi blaga iz zaloge. Stranka mora račun prejeti ob oziroma čim prej po dobavi blaga, kar pomeni, da ji lahko račun pošlješ na mejl, takoj ko dobiš s strani izvajalca poštnih storitev obvestilo, da je bila pošiljka dostavljena.

Roky, dobavnice najbrž ne potrdite na furs? Ali pač? –

Ja to je bilo tudi meni čudno :D –

Dobavnica je odpremni dokument, to me mede, nikoli nisem slišal kaj takega, sploh ker so dobavnice po mojih izkušnjah ponavadi brez cen. –

Moja napaka. Ravno to je fora dobavnice, da jo ni treba potrjevat in v primeru, da ne prevzame ni težav.
Torej, na FURS-u se potrjuje samo račun, račun za predplačilo in dobropis. –

Ok potem pa vse jasno. –