Kako pridobiti praktične izkušnje?

Živjo!

Sem nov na tem forumu in nov v svetu spletnega dizajna in razvoja. Želim si menjave kariere in ugotovil sem, da mi je izdelovanje spletnih strani zelo všeč. Opravil sem kar nekaj spletnih tečajev (HTML, CSS, BOOTSTRAP, JS & JQUERY (osnove), WORDPRESS) in imam nekaj malega praktičnih izkušenj pri majhnih projektih, ampak nisem še nikoli delal za nobeno podjetje.

Zelo bi cenil katerikoli nasvet, kako naj se zadeve lotim. Kako je najlažje dobiti kakšne praktične izkušnje in kje? Ali morda veste, če podjetja vzamejo začetnike v prakso oz. voluntersko delo?

Tadej

12 odgovorov

Eno si že omenil, praksa v kakšnem podjetju. Druga, ki pa je po mojem mnenju še boljša, da poskusiš rešit neko težavo. Se pravi razviješ nekaj, popraviš ali izboljšaš kakšno obstoječo rešitev za kak problem. Veliko je open-source projektov, kjer se lahko pridružiš in prispevaš.

Lahko pa tudi kakšno svojo idejo poskusiš uresničit z znanjem, ki ga imaš in potem sproti izboljšuješ in nadgrajuješ oboje :)

2

Zelo redno se išče take ljudi po facebook skupinah, kot je ta https://www.facebook.com/groups/272812582821861/ -- slovenski developerji

Včlani se in povprašaj, oz lahko poskrolaš malce po skupini in najdeš podjetja in posameznike ki so bili na isti poti kot ti.

Zdravo Tadej,

Od kod si?
Če si iz štajerskega konca, ti v Mariboru morda lahko pomagam najt kakšno (plačano) prakso s področja web developmenta / web designa.

3

Hvala tsu in Tody. Definitivno se bom včlanil v to skupino na FB.

Jazzfunk, res ful ti hvala, ampak sem žal iz LJ. Zame je opcija samo LJ in okolica.

1

Kaj pa te najbolj zanima? Razvoj kakšni modulov za WP, morda javascript ali pa razrez designov?

Tadej F jaz mam rad take, mlade :)
Se da oblikovat po našem modelu.

Mi bomo imeli v kratkem ponovno razpiz za juniorja, drgač

15

Bolj JS, ampak sem odprt tudi za druge možnosti.

1

OvcaX, sliši se zanimivo. Bom definitivno spremljal objave na vaši spletni strani. Torej iščete fleksibilne, nepopisane liste, če prav razumem :) Vsekakor zanimivo.

1

Tadej, vsed se in naredi kar znas, daj ven in gled odziv. Ce bo pozitiven, rini dalje. Ce ne, razisci kje si ga kiksnil, popravi in ponovi vajo.

Iztocnih tock kje in kako zacet imas polno na tem in drugih forumih od veliko pametnejsih od mene zato ti ne bom solil pameti okol tega. Bottom line je navadi se naslanjat nase in debeli si kozo, da te kritike ne ustavijo.

Ce bos imel pa kdaj nepotesljivo zeljo po izkusnjah v direktni prodaji in copywritingu, si pa tut vzamem cas za kavico.

Kjerkoli bos ze rovaril, srecno in nikar ne obupaj na prvi prepreki.

1

Tadej k sva pri tebu. Daj mi na ZS kaj znas.

Danes smo se pogovarjali, da rabimo se enega